8 tips på miljövänlig städning

8 tips på miljövänlig städning

8 tips på miljövänlig städning

Vi tänker då i detta blogginlägg om miljövänlig städning presentera lite saker som vi anser var viktiga just för att skona miljön och därigenom tänka på vilka städprodukter man använder samt hur man smartast städar ur miljösynpunkt. Finns många knep för att städa så miljövänligt det bara går. Nedan så ger vi lite förslag på hur ni kan bidra på ett bra ekologiskt sätt. Ofta så har vi sett att miljötänket finns hos de flesta, men att det ofta bara glöms eller helt enkelt inte prioriteras. Vi har genom åren varit involverade i greenpeace och genom dem fått många bra ideèr och insikter. Så här kommer då våra 8 tips på miljövänlig städning.

Köp miljömärka produkter

Idag finns en uppsjö av bra produkter som rengör lika effektivt som ej miljömärkta produkter. Så för att skona miljön så se till att du köper bra miljömärkta produkter som gör samma fantastiska jobb. Sen så finns det dessutom idag fibermaterial som du inte behöver annat än vatten till för att dammtorka och städa på ett mycket miljöriktigt och rätt sätt. Många har idag inte fullt ut hängt med på denna utveckling som skett sista åren inom materialval i städning.

Använd så lite produkter som möjligt

Istället för att använda onödigt mycket rengöringsmedel i vattnet eller sprayflaskan så kan ni istället använda varmare vatten. Detta är betydligt bättre än att överdosera kemikalier i er skurhink. Vi håller alltid på att utbilda vår personal och detta trycker vi hårt på. Sen finns det naturligtvis olika tillfällen då det behövs mer medel än normalt. Detta kan då vara särskilt i kalkade badrum samt kök där det finns fett och avlagringar på ett helt annat sätt än i övriga bostadsutrymmen.

Använd energisnåla maskiner i all slags städning

Idag finns verkligen maskiner som är energisnåla både vad det gäller drift och dessutom avsevärt mycket miljövänligare än äldrae maskiner. Skall man som vi gör tänka på miljön så då skall man tänka efter en extra gång och överväga att uppdatera sin maskinpark. Både lönande för miljön och för din egen plånbok.

Kör bilar som släpper ut lite föroreningar

Idag finns både miljövänliga bilar som drivs både med bensin eller diesel och faktiskt är miljövänliga. Sen har vi ju elbilar som dessutom snart finns att köpa vilket märke du än vill ha. Finns i alla olika prisklasser. Både nya och begagnade.

Källsortera allt material

Viktigt att ni källsorterar era överblivna flaskor och dunkar. Plast är inget man bara lämnar eller slänger då det är tomt. Utan plast hör till de giftigaste avgaserna vi släpper ut, så se till att verkligen ha rutiner runt detta med källsortering.

Ta med mat på uppdragen så skonar ni miljön

Att dagen innan planera att ta med mat på flyttstädningen är en bra idè. Då slipper man köra bil och förorena naturen. Att äta på plats ger dessutom en längre rast för mat och eventuell vila.

Miljövänligt alternativ är att posta fakturor och brev via pdf via e-post

Idag då vi lever i ett högteknologiskt samhälle så är det klokt att skicka det som går via e-post som pdf bilaga. Nästan alla idag i samhället har en privat e-post så postnord känns snart överflödiga i samhället.

Snåla på varmvattnet då blir det mer miljövänligt

Använd så lite varmvatten som möjligt i all slags städning. Hemstädning så behövs det inte mycket varmt vatten. Lite mer naturligtvis vid byggstädning och flyttstädning. Det är ju så att våra barn skall ta över efter oss och vem vill inte se att barnen får leva i en naturskön miljö där växtligheten får alla möjligheter att frodas. Vill ni boka miljövänlig städning så finns vi tillgänliga 24/7/365.

Vi hjälper dig med allt inom städning.

Öppet dygnet runt!

info@jourstadsverige.se

0738-41 95 67