Att tänka på vid dödsbotömning och dödsbostädning

Att tänka på vid dödsbotömning och dödsbostädning

Att tänka på vid dödsbotömning och dödsbostädning

Mycket att tänka på vid dödsbotömning och dödsbostädning. Finns många saker du som kund vill ha hjälp med. Allt från själva tömningen, till att utföra en dödsbostädning efter att bostaden har tömts.

Viktigt vid dödsbotömning att veta

Vid dödsbotömning är det många saker man behöver veta. Då vi som firma anländer så måste vi få veta om bouppteckningen är klar. Vem som är ytterst ansvarig för bokningen. Hur vi kontaktar ansvarig enklast.

Eller kan det vara som så att det finns en godeman eller någon annan ansvarig. Ofta är det någon släkt som har tagit på sig uppdraget. Har den ansvarige fullmakt för detta? Så både era frågor och våra svar kopplas samman. Allt för att det skall bli en tydlig bokning alla förstår. Missförstånd undviks då på ett smidigt sätt.

Vad gäller vid dödsbostädning vid dödsbon?

Många saker gäller vid dödsbostädning av alla dödsbon. Det gäller att vi som städfirma och er som bokare har klargjort allt innan. Det är ofta många frågetecken som finns i dessa svåra situationer.

Ofta får vi frågan om bokare kan boka i sitt namn. Detta säger då reglerna att det inte är ok. Det skall bokas som ett dödsbo. Sen kan en annan person givetvis stå som ansvarig och sköta allt det praktiska.

Frågor när det gäller dödsbon uppstår alltid

Alla vet att många frågor uppstår vid dödsbon.

  • Rut-avdraget gäller inte
  • Garanti ingår
  • Färdigt i tid
  • Miljövänlig tjänst
  • Onlinebokning
Dödsboet har ofta frågor

Dödsboet har ofta frågor?

Gäller rut-avdraget vid dödsbotömning?

Rut vid dödsbotömning? Nej är svaret på frågan. Eftersom allt egentligen sker via ett personnummer. Dessa regler sätts upp av regeringen. Ibland händer det att själva bouppteckningen är klar. Då kan du som arvtagare boka tex städning och då faller det under rut.

Så har bouppteckningen ägt rum och är fastställd, så kan du boka i ditt eget personnummer. Alla regler är som bekant luddiga, och man behöver nästan vara jurist för att tolka dessa regler. Självklart så svarar vi på alla dina frågor och funderingar runt dödsboet.

Vad behöver kund tänka på vid dödsbon?

Det du som beställare skall tänka på är då detta. Vem är betalningsansvarig vid dödsbotömning dödsbostädning ? Ta reda på allt runt dödsboet. Finns det pengar i dödsboet? Hur tar städfirman sig in i bostaden? Finns el och vatten i bostaden inför dödsbostädningen?

Är bostaden tömd från värdesaker? Så visst finns det saker man som beställare kan ta reda på. Att ta reda på dessa saker innan underlättar för alla inblandade. Har du frågor eller funderingar-kontakta oss för snabba och tydliga svar.