Bakterier

Bakterier

Bakterier

Bakterier finns i alla miljöer. Tom vattnet innehåller många gånger dessa odörer. Efter år av smittor så är vi vid all slags städning vaksamma. Ställen där det finns mest av dessa är i badrummet. Genom att man ofta städar dessa utrymmen så eliminerar man alla risker med dess spridning.

Bakterierna finns även luftburet. Detta med att skydda sig i utsatta miljöer är viktigt. Sängen är en annan bakteriehärd som finns i alla hem. Kontorsmiljöer kan ha utställda luftfuktarepå,  då dessa är bra för allergiker. Även besökare tycket det känns bra då luften är behaglig på kontoret.

Skydda sig mot bakterier

Skydda sig mot bakterier

Skydda sig mot bakterier

Att skydda sig är viktigt. För att undvika smitta så kan dessa saker vara bra att tänka på:

  • Skyddshandskar
  • Sprit för händerna
  • Munskydd

Många glömmer lätt detta med att man även kan smittas i hemmet. Kan vara en enkel förkylning som man kan undvika. Smittan kan elimineras genom försiktighet och egna åtgärder. Man kan aldrig vara för noggrann brukar vi förklara.

Sen om man vet att det finns miljöer som ej är hälsosamma, så kan det ibland var klokt att kanske undvika dessa. Människor är ju olika känsliga mot att bli smittade. Immunförsvaret varierar och har man en infektion i kroppen smittas man lättare.

Bakterierna frodas i dessa miljöer

Bakterierna trivs i olika miljöer. En del gillar kyla och då är kust kylskåpet en bra miljö. Många har svårt att ta in att det kan finnas sådant i kylen. Många av dem trivs ypperligt i dessa temperaturer +4-+8 grader.

Frysen som håller -18 till -25 grader och där har det inte samma möjligheter att frodas. Man kan som ni vet tom frysa bort odörerna. Har du testat att lägga in sonens fotbollsskor i en påsen och sedan in i frysen? Dagen efter är all lukt borta. Kaffebönor i skorna fungerar också. Bara fantasin kan sätta gränserna.