Behöver man boka flyttstädning i Lund

Behöver man boka flyttstädning i Lund

Behöver man boka flyttstädning i Lund

Lund har kallare och mörkare årstid har kommit och med den har antalet bostadsaffärer minskat. Det brukar vara fler flyttningar under våren och augusti innan skolstart än under hösten och vintern, men det varierar förstås en del från år till år.

Om du planerar att flytta inom en snar framtid har du mycket att tänka på. Ändringar krävs, såsom städning och paketering, adressändra och överlåtelsekontrakt samt elavtal. Innan du lämnar över ditt gamla hus eller bostad. Flytten till det nya stället du ska flytta in i måste du dessutom städa lite när du flyttar in i. Såvida det inte utförts innan.

Detta är den tidskrävande och ganska komplicerade delen som många drar sig för. Men vad gäller egentligen för ordentlig städning i Lund? Är jag som säljare skyldig att städa huset innan jag ger tillträde, eller kan jag lägga ut städningen på något sätt? Vad händer om jag inte städar enligt alla normer?

Låt oss titta närmare på hur det ser ut och vad du bör vara uppmärksam på.

Du är ansvarig för flyttstädning-Såvida inget annat avtalats

Du är ansvarig för flyttstädning-Såvida inget annat avtalats

  • Du har ansvaret
  • Vi hjälper dig
  • Prisvärt
  • Enkelt

Du är ansvarig för flyttstädning – Såvida inget annat avtalats

Grundregeln är att den som säljer sin bostad eller säger upp sin hyreskontrakt ansvarar för att huset eller lägenheten du flyttar från är rent den dag de flyttar in. En bra flyttstädning inkluderar vanligtvis: Allat från tak till golv skall rengöras.

Helstädning av kök och badrum inklusive invändig rengöring av vitvaror, skåp och lådor fönsterputsning. Torka element, fönsterkarmar, dörrar, lister, foder, golvlister och alla kontaktytor – t ex knappar och lamphandtag. Avkalkning av duschar och rengöring av golvbrunnar.

Flyttstädning görs bäst innan tillträdesdagen så mycket som möjligt för att hålla huset så rent som möjligt vid tillträdes överlåtelse. En dag eller två i förväg, om möjligt. Om inte annat avtalats mellan Köparen och Säljaren är Säljaren alltid ansvarig för rengöring av bostäderna.

Säljarens ansvar för slut städning och skrivs ofta in i ett kontrakt som upprättas för en bostadsaffär. Inga fasta regler kan ändras. Grundregeln är att säljaren ansvarar för all städning, men detta är inte en fast eller någon lagstadgad regel som inte går att förhandla om.

Viktigast är att köpare och säljare är överens om vad som gäller och det finns ingen tvekan eller oklarhet i kontraktet om vem som ansvarar för städningen. Omständigheter då Säljaren kan avstå från utcheckningsstädningsskyldigheten, såsom när Köparen vill använda den för att höja en taxa eller förhandla om ett tillträdes datum.

Till exempel, om köparen vill ha tillträde tidigare än vad säljaren ursprungligen avsåg, kan de erbjuda sig att själva städa flytten för att spara tid för säljaren. Vad händer om du inte rör dig? Att försumma eller inte städa ditt hem ordentligt kan vara ett olyckligt och kostsamt misstag.

Du ansvarar för att underhålla det och lämna tillbaka det i gott skick. Om städningen inte uppfyller kraven får du göra om eller betala för en ny städning. Säljer du din bostad och vill se till att din flyttstädning blir riktigt bra? Behöver du proffs eller städar du själv?

Kontakta oss. Vi hjälper dig gärna.

Städfirma-Flyttstädning

Öppet dygnet runt

info@jourstadsverige.se

0738-41 95 67