dodsbostadning-rut-dodsbostad-dodsbostadningar

Dödsbostädning RUT

Dödsbostädning RUT

Vid ett dödsfall har man som anhörig en hel del att tänka på. Inte nog med att man ska försöka bearbeta sorgen, ska man också ha tid och energi till att lösa pappersarbeten och andra liknande uppgifter. För att inte tala om hur jobbigt det kan vara att tömma och städa ur den avlidnes bostad.

För att man ska få tid till att bearbeta sorgen och tänka på annat, väljer allt fler att överlåta städningen till oss på Jourstäd. I samband med detta är det däremot många som funderar på hur det fungerar med RUT vid dödsbostädningen. Därför tänkte vi också berätta mer om just detta!

Går det att göra RUT-avdrag vid dödsbostädning?

Som tidigare nämnts är det många som undrar ifall det går att göra RUT-avdrag vid en dödsbostädning. Och det korta svaret på denna fråga är nej.

Enligt rådande regler är det endast möjligt för ett dödsbo att få ROT- eller RUT-avdrag för arbeten som har utförts före dödsfallet. Alla de tjänster, inklusive städning, som utförs efter dödsfallet, går det alltså inte att få avdrag för.

Det är inte heller möjligt för efterlevande barn eller släktingar att göra RUT-avdrag i samband med en dödsbostädning. Trots detta är det för många värt att överlåta städningen till någon annan!

Ta hjälp av Jourstäd

Om du önskar hjälp med att städa ur och/eller tömma ett dödsbo, kan du med fördel vända dig till oss på Jourstäd. Vi har möjlighet att utföra arbeten över hela Sverige. Självfallet med kort varsel och med professionell hantering genom hela processen.

Vi har lång erfarenhet och finns tillgängliga under dygnets alla timmar. Kontakta oss redan idag om du önskar hjälp med en dödsbostädning eller dödsbotömning!

info@jourstadsverige.se

0738-41 95 67