Flyttstädning

Flyttstädning eller städa själv

Flyttstädning eller städa själv

När du ska flytta, kommer det alltid att vara mycket som måste göras. Som ett exempel måste alla ägodelar flyttas från en plats till en annan. Bara det kan vara en omöjlighet som tar mera tid än du har. Efter detta handlar det om att ändra adresser, flyttstädning och att ta hand om arbetet på samma gång.

Vänta, var det någon som sa flyttstädning? Vad? Detta vill jag inte vara med om längre. Vad är allt det här? Känner du igen dig? Ja, många människor kommer att göra det. I denna artikel ska det handla om flyttstädning eller städa själv.

Att flytta är ett stort arbete

När du står inför en flytt kommer detta vara något stort och ofta mödosamt arbete. detta är också något som brukar ta mycket tid i anspråk . Utöver detta måste i de flesta fall en flytt planeras. Det ska packas så allt är klart till den dag flyttbilen är bokad, och sedan ska du ha tillgång till den nya bostaden och lämna en ren bostad efter dig.

Är det så att ensamstående utan barn flyttar, brukar det gå relativt enkelt. Här kan det också vara så att det handlar om en liten lägenhet, vilket inte krävs så mycket arbete och därmed blir flyttstädningen ganska liten. Är det så att en stor familj med barn ska flytta, brukar detta gälla en stor lägenhet eller ett hus. Här är det oftast massor att göra.

Hur du än ser på det är en flytt något som kan medföra saker som måste göra som du inte har tid med. Oftast är det arbetet som sätter hinder i vägen. I det fallet kan det vara smart att anlita en städfirma för att utföra flyttstädningen. På så sätt kan du få mera tid över till annat.

Olika typer av städfirmor för flyttstädning

I vissa fall är det så att du har två val när du ska anlita ett företag för flyttstädning. Här finns det naturligtvis vanliga städföretag som kan ta på sig detta arbete. Detta val är också det som vanligtvis innebär det bästa priset och det bästa resultatet. Det andra valet som i vissa lägen finns är att också låta flyttfirman utföra städningen.

Idag finns det de flyttfirmor som erbjuder kompletta paket med både flytt och städning. Dock kanske detta inte ger dig det bästa priset.

Är det så att du anlitar flyttfirman för allt från packning till flytt så kan du anlita ett separat företag för städningen det garanterar dig bäst resultat. Hur som helst ska du alltid se till att du får en garanti på din flyttstädning.

Flyttstädning med garanti

När det gäller flyttstädning och visningsstädning, vilket många gånger är precis samma tjänst men under två olika namn, kommer det finnas något som kallas för nöjd kund garanti. Detta är idag något som alla seriösa städföretag erbjuder sina kunder. Med nöjd kund garantin kommer du alltid att vara säker på att du får ett resultat som godkänns.

Detta är mycket viktigt då en flytt många gånger innebär att ett hus eller en lägenhet ska säljas, eller så kommer din hyresvärd att vilja göra en inspektion efter städningen är gjort. I det fallet måste du ha ett resultat som passerar denna besiktning. När du väljer en städfirma som erbjuder nöjd kund garanti, har du också en garanti på att arbetet som utförts passerar en inspektion.

Att flytta innebär mycket skräp

Under åren som en familj eller en person bor i ett hus eller en lägenhet, samlar de alltid på sig massor av skräp. Detta är något som man oftast inte ser under tiden man bor i en bostad. Detta kommer då fram och upp till ytan när flyttlasset går. En del gånger kan flyttfirman ta på sig att forsla bort det du ska slänga. Dock kommer också en städfirma som erbjuder flyttstädning att kunna vara behjälpliga med detta. En del gånger ingår även detta i en flyttstädning.

Nackdelarna med att flyttstäda på egen hand

Om det är så att du har den tid som krävs och att du inte har något emot att kravla runt och verkligen finna alla de platser där all smuts och damm befinner sig. Ja, då är det inte många nackdelar med att utföra en flyttstädning på egen hand. Om du inte har denna kunskap samt att tiden inte räcker till, finns det en hel del nackdelar med att flyttstäda på egen hand.

För det första kommer detta beroende på storleken av en bostad att ta en hel till flera dagar att utföra. När du anlitar ett städföretag kommer de att utföra städningen på en dag. När du gör detta själv kommer du alltså att behöva ta mera ledigt från jobbet, vilket kan vara ett problem på många företag.

En annan stor nackdel att utföra en flyttstädning utan att ha de kunskaper och den kännedom som krävs, är att det helt enkelt kan bli ett ogjort arbete. Här kan det vara så att du har gått och städat och svettats för ingenting. Den dag inspektionen är får du bakläxa. I det fallet kanske det inte finns mera tid att rätta till detta, så att du ändå måste anlita en städfirma. Då står du helt plötsligt med massor av obetalda timmar som du har utfört arbete, samtidigt som du i slutändan får betala för en flyttstädning i alla fall.

Fördelar med städföretag vid flyttstädning

Faktum är att det finns massor med fördelar att anlita ett städföretag att utföra flyttstädning. För det första är det många som hatar detta och bävar för att flyttstäda. I det fallet finns det inga anledningar att plåga sig själv. Här anlitar du en professionell städfirma och får ett professionellt resultat istället.

Det andra som är en stor fördel med att anlita städfirma för flyttstädning är att du får tid att vara på jobbet. Det betyder att du fortfarande gör det du kan, får betalt och kan betala städföretaget för deras jobb med pengar du annars hade förlorat.

Sist men inte minst, vet dessa företag och personer som städar vad de gör. De har fullt kunskap om hur det ska se ut efter att en flyttstädning har utförts. Detta är också anledningen till att de erbjuder dig en nöjd kund garanti.

Med så många fördelar och möjligheten att slippa detta tunga arbete, finns det ingen anledning att inte låta ett städföretag utföra din flyttstädning. Jo, vänta. En sak till finns det. Vad kostar nu detta och hur dyrt blir det att låta ett företag utföra din flyttstädning? Här finns ju risken att du blir barskrapad.

Flyttstädning – En billig tjänst

Nej, flyttstädning är inte alls dyrt. Sverige har några av världen lägsta priser på flyttstädning. Här kan det handla om så låga priser som 50 kronor per kvadratmeter. Här du då en bostad på 90 kvadratmeter skulle detta bara bli 4 500 kronor exklusive moms. Inte alls så farligt som många tror.

Utöver detta är du privatperson. I och med detta får du rätt till RUT avdrag. Här får du dra bort 50 % av arbetskostnaden upp till 50 000 kronor per år. I det fallet kommer du ned till nästan halva priset gällande din flyttstädning.

Vår video på Youtube har uppskattats av många genom åren.

Som du snabbt förstå finns det inga anledningar att utföra en flyttstädning på egen hand. Här är det alltid bäst att anlita ett städföretag för flyttstädning. Du kan anlita oss direkt, det är bara att kontakta oss.