Här är några användbara tips om hur man rengör trägolv

Här är några användbara tips om hur man rengör trägolv

Här är några användbara tips om hur man rengör trägolv

Regelbunden rengöring av parkettgolv rekommenderas. På så sätt kan du förhindra fula repor från smuts. Dammsug försiktigt och torka av med en lätt fuktad trasa. Gör detta minst en gång i veckan. Om det finns repor på golvet kan du använda lack eller olja för att göra dem mindre märkbara.

Håller parkettgolv i gott skick under lång tid

Håller parkettgolv i gott skick under lång tid

 

Håller parkettgolv i gott skick under lång tid

• Rengör ofta. Att rengöra parkett är inte speciellt svårt, men det viktigaste är att det inte finns någon smuts eller damm kvar efter den. Efter rengöring av dammsugaren, torka av den med en trasa eller mopp.

Det finns ingen anledning att använda mycket vatten.

Om du har en eller flera fula fläckar på din parkett kan du använda ett rengöringsmedel speciellt framtaget för just den typen av parkett. Fråga oss om råd. Torka av med en väl urvriden luddfri trasa. Läs instruktionerna på förpackningen noggrant innan du börjar. Vänligen polera tills smutsen är borta. Om fläcken inte försvinner efter några försök, prova att slipa. Dammsug ordentligt efteråt.

Mindre defekter på parketten kan helt eller delvis täckas med lack eller olja. Vid stora repor måste golvet slipas, eftersom normal rengöring och smörjning inte räcker. Observera att olja kan självantända. Var försiktig och läs instruktionerna noggrant innan du använder någon oljeprodukt.

När du applicerar olja på ett golv som är förorenat med smuts, testa det först på ett oansenligt område för att säkerställa att det fungerar innan du applicerar det på mer känsliga områden. Parkettgolv har en rad fördelar. Det är vackert och håller länge. Den passar perfekt in i alla typer av utrymmen, både i mer exklusiva områden och i skärgårds sommarstugor.

Parkettvårdstips:

  • Använd möbel ben för att undvika att repa stol- och bordsben.
  • Frekvent dammsugning förhindrar att smuts lägger sig på golvet.
  • Torka upp smuts och spill så snart som möjligt.
  • Regelbunden rengöring förhindrar att smuts lägger sig och ”växer” på golvet.

Hur man rengör parkett impregnerad med UV-olja Dessa golv har ett skyddande lager som skyddar dem från fukt och inträngning av färgämnen tack vare UV-härdade oljor. Detta gör dessa parkettgolv extra tåliga.

Den första rengöringen bör göras omedelbart efter installationen. Sopa golvet först, sedan med en fuktig trasa och ett lämpligt rengöringsmedel. Regelbunden rengöring bör utföras var 1 eller 2:e vecka, beroende på hur intensiteten används.

Dammsug först golvet och torka sedan av det med en fuktig trasa och ett rengöringsmedel speciellt utformat för detta golv. VIKTIGT: Använd inte olja eller vax vid rengöring. Torka omedelbart upp eventuella vätskor på golvet.

Hur man rengör parkett impregnerad med naturolja

Den oljade ytan skyddar parketten från fukt och smuts djupt inne i porerna, men efter första läggningen av parketten eller efter oljning och innan rengöring av golvet från fukt bör den rengöras efter ca 3 veckor. Hel härdat golv. 1 vecka efter installation: endast dammsugare. 2 veckor efter installation: kan nu torkas av med en lätt fuktig trasa. 3 veckor efter läggning: Parketten kan nu torkas med vatten. Så här våt torkar du parkett.

Torka av golvet med en fuktig mopp mot trädet. Golvet ska vara tillräckligt fuktigt, men inget överskott av vatten ska finnas kvar på ytan. Låt golvet torka helt (cirka 30 minuter) innan du går på det.

Öppet dygnet runt

info@jourstadsverige.se

0738-41 95 67