Husmorsknep mot kalken

Husmorsknep mot kalken

Husmorsknep mot kalken

Husmorsknep mot kalken efterfrågar många. Detta skall vi berätta mer om via denna blogg om kalk. Många tycker just att detta med kalk är ett svårt problem. Detta håller vi med om till 100 % och knep lär man sig.

Ta bort kalk

Ta bort kalk är för många besvärligt och jobbigt. Att få bort detta för en städfirma brukar vara lätt. Alla medel som man använder måste ha rätt ph. Detta för att man skall kunna avlägsna kalket på ett bra sätt. Bra miljövänliga alternativ finns idag.

Man skall inte använda redskap som kan repa ytorna. vassa svampar och stålull har vi tyvärr sett folk använda. Detta får under inga omständigheter användas. Skadar man ytorna så blir det istället att byta material. En onödig kostnad du kan undvika genom att beställa en städfirma. Kunskapen har vi inhouse.

"<yoastmark

Avkalkning är viktigt

Vi vet att avkalkning är viktigt för att kalken inte skall fastna. I ärlighetens namn så är vi nog alla bekväma. Med denna bekvämlighet så får vi tyvärr kalk i badrummet. Det vanligaste stället är då i duschutrymmen.

Sen blir det kalk även i köket, samt i avlopp som inte syns. Kalk bygger med tiden beläggningar som gör att det kan bli stopp i avlopp. Detta gäller även i diskmaskiner samt tvättmaskiner. Så att vara förutseende och avkalka med jämna mellanrum är klokt. Likaså kaffebryggaren kan behöva en kalkborttagning. Detta förlänger livslängden på alla maskinerna.

Hur ta bort beläggning av kalk?

  • Ta bort löpande
  • Rätt medel skall användas
  • Rätt teknik viktigt

Hur uppkommer kalk?

Hur kalk uppkommer är genom att vattnet innehåller bra förutsättningar för kalkbildning. Alla städfirmor har just kalket som den största utmaningen. Att besegra kalk i ett tidigt skede underlättar.

Man skall inte låta den växa till sig. Kalk är som ogräset i gräsmattan. Krävs löpande att man har koll och uppsikt på detta. Att ha vanan att avkalka minst en gång i veckan är en gos idè. Blir så mycket enklare då.

Ingår kalkborttagning vid städning?

Ingår kalkborttagning vid städning undrar många? Självklart om du beställer detta. Flyttstädningar samt dödsbostädningar där ingår detta. Då behöver du inte boka detta extra. Är det så att du väljer en sedvanlig städning då bokar du detta direkt med oss.

Alltid bra om du meddelar oss att du vill ha bort kalken. Samt om det gäller i köket eller badrummet. Kalk kan i ovanliga fall även finnas på inglasade balkonger och verandor. Detta meddelar du bara så löser vi detta.