missnöjd med städning

Inte nöjda med städfirman – Vad kan vi göra?

Inte nöjda med städfirman – Vad kan vi göra?

Det kan kännas frustrerande att betala för städning som inte fungerar. Detta särskilt när de som kommer för att städa är vänliga och verkar vilja göra ett bra jobb. Men när situationen inte förbättras gäller det att ta reda på vad som kan göras. Utöver att prata med städfirman för att se om de kan byta personal eller på annat sätt uppgradera är det dags att fundera lite på vad du vill få ut av städningen i ditt hem.

En städfirma som skräddarsyr städningen

Om du inser att det inte fungerar för dig med strömlinjeformad städning där ingen bryr sig om hur du vill ha det är det dags för en städfirma som kan skräddarsy städningen. Det betyder att de kan sätta ihop ett städ-paket som är helt i enlighet med dina faktiska behov.

Du kan förstås börja med att fråga nuvarande städare eller städtjänst om ni kan börja om från början på detta vis. Vissa städbolag motsätter sig dock att få några som helst instruktioner från dig som köper tjänsten. Det låter märkligt med så är det.

Klaga eller gå vidare med ny städfirma

Det du kan fundera lite på är om du vill lägga din tid på att tjafsa med en städfirma som ändå inte lyssnar. Ibland kan det vara så att de har duktiga städare men att de inte ger dessa städare tillräckligt mycket tid för att göra ett bra jobb.

Om du inte är nöjd med din städfirma och inser att de helt enkelt jobbar på ett sätt som är oförenligt med kvalitet är det dags att gå vidare. Lägg inte onödig tid på att tjafsa om jobbet som inte gjorts. Det finns riktigt bra städning för dig, och ju snabbare du bokar in den desto bättre!

Klaga eller gå vidare med ny städfirma

Ser det ut på detta vis efter städningen är det dags att byta städfirma!

Du får vad du betalar för

Det är inte så att bra städning måste kosta skjortan, absolut inte. Men du måste förstås inse att om du söker efter billigaste städningen i Stockholm så kan det också bli en väldigt enkel tjänst. Det bästa är att satsa på rimliga priser som kommer att täcka den lön en bra och noggrann städare behöver få.

Du får ju ändå ett lägre pris tack vare RUT-avdraget. Detta gäller för vanlig städning. För flyttstädning i Malmö, Linköping eller annan svensk stad kan du också få mycket bra städning för ett vettigt pris. Många gånger är det bättre att inte försöka få lägsta priset för städningen. Satsa istället på prisvärd städning som du blir nöjd med.

Lär dig av dina misstag

Det kan ta lite tid att få den städning som du vill ha. Inte bara på så vis att du kanske inte blir nöjd med den första städfirman som du testar. När du väl hittar bästa städfirman så är det också så att ni behöver in invänjningsperiod där städaren lär sig vad du är ute efter.

Lär dig av dina misstag och se till att tala om vad du inte varit nöjd med tidigare då du anlitar en ny städfirma. Det kan spara tid och även leda till att du får den perfekta städningen på kort tid.