Kan man dra av flyttstädning på deklarationen

Kan man dra av flyttstädning på deklarationen?

Kan man dra av flyttstädning på deklarationen?

Flyttstädningen är ju en kostnad som du har i samband med din flytt. För dig som säljer en bostad kanske det kan verka som en självklarhet att du ska få dra av för flyttstädning på deklarationen, men så är det inte. Du kan inte dra av för flyttstädning eller flytt på din deklaration. Men det betyder inte att det här ändå är något som är väl värt att investera i.

Flyttstädningen är en investering

Det är mycket att stå i då du ska flytta. Detta oavsett om du flyttar från en bostad som du hyr eller om du har sålt din bostad. En flyttstädning innebär många moment. Det ska städas grundligt och det betyder att du kan behöva lägga många timmar på varje rum.

Om du inte är en fena på att städa kan du aldrig göra jobbet lika snabbt och effektivt som en bra städfirma med erfarenhet av flyttstädning. Flyttstädningen som görs på rätt sätt kan ses som en investering på flera sätt.

Du får:

  • Lugn och ro så att du kan koncentrera dig på allt som du ska stå i inför flytten.
  • Godkänd städning så att du slipper göra om eller betala för misstag.
  • Snabb städning så att bostaden kan lämnas över på kortast möjliga tid.

Det här är bara några exempel på de saker som du får med flyttstädning från proffs. Om din tid är dyrbar inser du att det är väl värt att betala för detta trots att det inte blir några avdrag.

Flyttstädning på deklarationen

Flyttstädningen är en investering

Ett skäligt pris för flyttstädning

Nu kan du förstås välja att leja en städfirma med prisvärd flyttstädning. Här kan det finnas pengar att spara men bara när du väljer städbolaget som gör ett bra jobb. Att försöka snåla på städningen med en privatperson som städar eller en firma som inte kan reglerna kan stå dig dyrt.

Det är bättre att betala lite mer för tryggheten du får med en erfaren städfirma som också har goda referenser. Vill du ändå spara pengar på flyttstädningen går det kanske att finna en kompromiss. Om du gör vissa bitar kanske du kan få ett lägre pris för städningen.

Fast ett tips är att lämna över det hela till bolaget som kan det där med flyttstädning. När du väl inser hur mycket som ska till för att det ska bli godkänd flyttstäd är det ett ansvar som du gärna lägger över på städfirman!

Laglig flyttstädning är viktigt

Även om du inte kommer att kunna dra av på deklarationen för flyttstädning ska du veta att det finns fördelar med laglig städning. Företag som jobbar med öppna kort och som erbjuder hög standard är bra val. De är noga med att se till att din städning blir korrekt. Det handlar ju även om deras fortsatta rykte och det har du mycket att vinna på.