Samlarsyndrom möter vi ofta

Samlarsyndrom möter vi ofta

Samlarsyndrom möter vi ofta

Samlarsyndrom är en vanlig företeelse som vi stöter på. Det är när människor har en tendens att samla på sig saker och har svårt att göra sig av med dem. Det kan vara allt från kläder och böcker till antikviteter och andra föremål. Samlarsyndromet kan vara ett resultat av olika faktorer, som sentimentala band till föremålen eller en känsla av trygghet och kontroll som de ger. Det kan också vara kopplat till en underliggande psykisk sjukdom, som tvångssyndrom. Det är viktigt att förstå att samlarsyndrom kan ha negativa konsekvenser för personens liv, som att det tar upp mycket utrymme och skapar oordning. Det kan också leda till social isolering och ekonomiska problem. För att hjälpa personer med samlarsyndrom är det viktigt att erbjuda stöd och behandling, som terapi och rådgivning, för att hjälpa dem att hantera sina känslor och beteenden kring sitt samlande.

– Samlarsyndrom är en vanlig företeelse.
– Det är en tendens att samla på saker.
– Det kan vara svårt att göra sig av med saker.
– Samlarsyndrom kan leda till överfulla hem och svårigheter att organisera.
– Det kan vara en psykologiskt betingad tendens att vilja behålla saker av affektionsvärde eller rädsla för att förlora dem.
– Samlarsyndrom kan påverka livskvaliteten och relationer negativt.
– Det kan vara viktigt att söka hjälp och stöd för att hantera samlarsyndrom.

Samlarsyndrom möter vi ofta när vi skall utföra en grundlig städning. Vi besitter specialkunskaper samt tackar aldrig nej till en hjälpande hand. Många städfirmor tackar nej till såna här uppdrag. För oss är det en självklarhet att kunna rycka in.

Samarbeten har vi med socialtjänsten och kommunen. Ibland händer det också att hyresvärdar ringer oss för att hjälpa till att röja upp. Kan ju vara så att en hyresvärd till och med tänkt vräka en hyresgäst. Det stoppar vi nästan alltid genom att erbjuda våra tjänster. Vi kan övertala även en hyresvärd som vaknat på fel sida.

Själva städningen liknas ofta med saneringar. Detta för att kunden inte kunnat hålla rent på grund av alla saker som finns. Där kan vi se till att forsla bort saker och frigöra ytor. Sedan kommer vi med våra anställda och gör bostäderna som nya. Uppskattas av de flesta i efterhand. Hjälpande händer från ett städföretag som kan sin sak är alltid uppskattat.

Bostäderna är alltid:

  • Övermöblerade
  • Inga öppna ytor
  • Ofta bakterier samlat

Hoarding tvångsamlande

"<yoastmark

Hoarding tvångsamlande innebär nästan alltid att personerna inte vill ha hjälp. Detta beror på att samlandet har övergått i en sjukdoms liknande situation. Men det finns alltid hjälp att få både via sjukvården och andra instanser som socialtjänsten.

Att städa hos personer med samlarsyndrom

Att städa hos personer med samlarsyndrom är för oss enkelt. Detta för att vi erbjudit denna tjänst under lång tid. Ibland träffas vi innan för att gå igenom vad de vill ha kvar. Kan ju vara personliga saker de håller varmt om hjärtat.

Samlandet blir ett patalogiskt beteende hos många

Vi människor tycks ha en samlarkaraktär och lagrar och samlar det vi tror att vi kommer att behöva en dag. Kanske kommer detta att vara till nytta i framtiden? Visst finns det tillfällen då det är bra att behålla det, men ofta är det bättre att ge bort det eller göra något nytt med det material du har nu.

Visste du att sju av tio svenskar bara använder hälften av kläderna i sin garderob? Snacka om att spara för framtiden. Din garderob är en fantastisk resurs för ny design och återanvändning. Jag kan med 99 procents säkerhet säga att det finns minst ett par jeans i din garderob som har fått nytt liv, som Carrie Jeans-väskan. Carry Jeans är ett försök att få dig att prova att göra väskor av överblivna jeans från din garderob.

Att arbeta med jeans är alltid ett roligt sätt att skapa nya produkter som är hållbara och tidlösa. Många håller med mig när jag säger att jeans alltid kommer att vara tidlösa, oavsett hur de används. Det enda sättet att använda jeans på ett kreativt sätt är att använda din egen inspiration och kreativitet för att sätta gränserna för vad du kan uppnå. Det finns gott om inspiration där ute.

Så att samla och sedan återanvända sakerna är en god och bra ide. Efter att vår firma hjälpt er att ta bort skrotsaker, så framhävs sakerna av värde tydligare. Tillsammans går vi igenom vad du vill spara samt kasta.

Anlita oss – kostnadsfri offert.