städning för äldre

Städning för äldre

Städning för äldre

Något som är mycket vanligt är att olika städfirmor erbjuder hemstädning för äldre. Här är detta då något som många gånger ersätter det som kallas för hemtjänst. Ja, kanske inte ersätter men i många fall förlänger den tid det tar innan de äldre behöver gå så långt som att anlita hemtjänsten.

Det är många äldre som vill bo kvar hemma. Ja, alla vill kunna bo kvar hemma och ta hand om sig själva så länge som möjligt. Städfirmor som erbjuder hemstädning för äldre, kommer då att bidra till ett gladare och lyckligare liv för alla dessa människor. Här ska du få läsa vidare om vad städning för äldre är, hur billigt det kan bli och vad det är för skillnader på denna och andra städtjänster. Häng med.

Vad är städning för äldre

Det som kallas städning för äldre i denna artikel är precis samma sak som den tjänst som annars kallas för hemstädning eller daglig städning. I det fallet är det en tjänst som bokas på en regelbunden basis. Här kommer det då exempelvis en viss dag varje vecka en person hem till den som önskar städning och städar lägenheten eller huset.

Här städas allt som vanligt med toaletter, dusch och alla golvytor och det ska också dammas och torkas av på alla platser som kräver detta. Utöver detta kommer det sedan att finnas olika extra tjänster som kan fås. Detta kan många gånger vara fönsterputsning, plocka upp och ned julpynt, påskpynt och saker för andra helgdagar.

Ett par gånger om året brukar det också vara dags för det som kallas för storstädning och det brukar inkludera fönsterputsning.

I det fallet handlar det om att hänga ut och vädra kläder samt allt annat som behöver göras och innebär en högre arbetsbelastning. allt detta brukar en städfirma som erbjuder städning för äldre och hemstädning kunna erbjuda.

Skillnaden mellan städning för äldre och andra städtjänster

Som vi redan beskrivit så kan städning för äldre många gånger innebära lite mera arbetsuppgifter för städaren. Dock brukar de flesta kunna erbjuda detta. De brukar heller inte göra någon skillnad mellan städning för äldre och det som normalt kallas för hemstädning.

I övrigt kommer det att finnas andra städtjänster såsom företagsstädning som sker efter skrivna avtal och ett fast pris. När det gäller flyttstädning och visningsstädning, brukar detta vara något som debiteras per kvadrat. Hemstädning och städning för äldre har nästan alltid ett fast timpris istället.

När allt detta har behandlats ser du de små skillnaderna. När det gäller städningen är det egentligen ingen skillnad. Det handlar om att det ska bli rent och att personen som betalar ska vara nöjd med tjänsten.

Priset och avdraget

Det kommer heller inte vara någon skillnad mellan andra städtjänster för privatpersoner när det gäller pris och avdrag. Det handlar om att priserna generellt sett är låga då konkurrensen inom städtjänster är mycket stor. När privatpersoner anlitar en städfirma, även städning för äldre, kommer detta medföra att de har rätt att göra avdrag. Detta avdrag kallas för RUT avdrag. Ni kan läsa mer om det på vår sida för frågor och svar.

Låt oss säga att priset ligger på 450 kronor per timma. Städningen av en tvåa på 50 kvm tar 2,5 timmar varje vecka. Detta blir ett totalt pris på 1125 kronor per vecka. Genom att använda RUT avdrag, kommer alla privatpersoner att kunna göra avdrag med 50 % upp till 50 000 kronor per år.

På så sätt kommer priset enbart att bli cirka 600 kronor då du inte får göra avdrag för det material som används vid städningen. RUT avdrag gäller enbart arbetskostnaden för en städning för äldre.

Dock är detta något riktigt bra som gör det möjligt och kostnadseffektivt att anlita en städfirma som utför städning för äldre. Ni kan anlita oss så hjälper vi er mer än gärna. Det är bara att kontakta oss.