städning tid

Tidsåtgången för olika städmoment utförd av en städfirma

Tidsåtgången för olika städmoment utförd av en städfirma

En Jourstäd städfirma har genomfört en undersökning för att mäta tidsåtgången för olika städmoment. Resultaten visar följande:

– Tidsåtgången för att dammsuga ett rum av medelstorlek var i genomsnitt 15 minuter.
– Att torka av ytor och möbler tog i genomsnitt 10 minuter per rum.
– För att rengöra badrummet, inklusive toalett, handfat och dusch, krävdes i genomsnitt 20 minuter.
– Att moppa golvet i ett rum av medelstorlek tog i genomsnitt 10 minuter.
– Byte av sängkläder och bäddning av en säng tog i genomsnitt 15 minuter.

Dessa resultat ger en uppfattning om den tid det tar för en Jourstäd städfirma att utföra olika städmoment. Det kan vara användbart för att planera och beräkna tidsåtgången för olika städuppdrag.

Att städa huset för egen maskin kan vara både tråkigt och ta tid. Tur då att man kan anställa en städfirma som gör jobbet snabbare än dig. Men hur snabbt går det egentligen för en städfirma att städa? Det går inte att ge definitiva besked då alla städfirmor har olika upplägg samt städar olika snabbt, men det går ändå att ge intervall för varje städmoment som anses rimliga.

Givetvis beror tidsåtgången på hur stor bostaden är. Det tar längre tid att städa ett hus med flera våningar än en enrummare.

– En Jourstäd städfirma har utfört olika städmoment.
– Tidsåtgången för dessa städmoment har dokumenterats.
– Det finns information om hur lång tid varje städmoment tar att utföra.

Städfirma som städar badrum

Badrum är troligen det rum som tar längst tid att städa i allmänhet. Det räcker inte med att dammsuga golvet utan på kranar och i toaletten frodas bakterier som kan vara hälsovådliga.

Då det är bra att låta rengöringsmedlet verka i toaletten en kvart samtidigt som man rengör utsidan av toalettstolen får man räkna med att åtminstone 45 minuter går åt för att få ett skinande rent badrum. Toaletten bör städas minst en gång per vecka, duschen varannan vecka.

Städning av sovrum

Sovrum är rum som kan vara ganska rena. Det som tar tid för en städfirma är att dammtorka hyllor och skåp som ofta finns i sovrum. Här kan 15 minuter gott och väl räcka.

Byte av lakan kan gå undan, 2-3 minuter bara men det är inte alltid städfirmor gör det om det inte ingår i avtalet.

Kök

Kök är även det ett rum där bakterier och skadliga sådana finns. I vasken finns bakterier, likaså i kylskåp och frys. Städfirman får räkna med att det tar 30 minuter för att göra det som krävs i köket.

Garage

Garage behöver inte städas så ofta om personerna i hushållet sällan är där. Det som kan vara väldigt smutsigt om bilar förvaras där inne är golvet. Ofta är det jord, lera och annan smuts som bilen för med sig in. Att skura golvet kan ta sin lilla tid, räkna med 30 minuter.

Vindsförråd

Alla som varit inne i ett vindsförråd vet att det kan vara väldigt kvavt och dammigt därinne. Åsynen av spindelnät är frekvent uppe i en vind. Det kan ta tid att flytta på föremål om det är en stor vind. Räkna med 70 minuters tidsåtgång för städfirman.

Slutsats

Om vi adderar tidsåtgången för samtliga beskrivna rum med varandra hamnar vi på 3 h 10 minuter för en totalstädning i ett hem utförd av en städfirma.