ansvar för flyttstädning

Vad händer om vi hoppar över flyttstädning?

Vad händer om vi hoppar över flyttstädning?

Vad som kommer att hända om ni hoppar över flyttstädning beror på flera saker. Om det rör sig om en normal person som köper eller flyttar in i hyreslägenheten kan ni antagligen komma överens. Det som köparen tycker fattas kan snabbt åtgärdas eller så betalar ni för vad en städfirma hade tagit för samma jobb.

Om ni bokar in flyttstädningen med ett proffsigt städföretag bör det inte bli någon bakläxa. Men om det blir det kan en garanti för städningen vara på sin plats. Då kommer städfirman att ta tag i eventuella synpunkter såvida de är relevanta.

Flyttstädning kan inte hoppas över

Det är inte möjligt att hoppa över flyttstädningen utan några konsekvenser. Hyresvärden kommer inte att stå för den kostnad som detta innebär om du inte har gjort någonting åt städningen. En flyttstädning i Malmö har samma förväntningar som en flyttstädning i Gävle. Så det är inte så att du kan hoppa över detta i vissa svenska städer eller på vissa orter.

Om du hoppar över städningen vid flytten kan du krävas på pengar för detta. Det är normalt så att du får betala vad det hade kostat att anlita en städfirma för jobbet. Om ni hade avtalat om att du skulle sköta flyttstädningen kanske du blir stämd för brott mot avtal. Då kan det bli dyrare.

Flyttstädning kan inte hoppas över

Om det ser ut på detta vis kan det bli problem!

Klagomål på flyttstädning som inte är rimliga

Det händer då och då att folk klagar på flyttstädning som faktiskt har utförts på ett korrekt sätt. Det här är viktigt att komma ihåg. Bara för att den som flyttar in hävdar att du inte har flyttstädat så betyder det inte att de har rätt.

Det är alltid möjligt att hitta svaga punkter i en bostad som inte är ny från byggfirman. En del tror att flyttstädning är samma sak som renovering men så är det förstås inte. För att undvika att hamna i trubbel med människor som av någon anledning vill utnyttja konceptet flyttstädning är avtal A och O.

Du ska ha avtal med de som köper vad gäller städningen och du ska vara väl insatt i ditt hyresavtal för att veta vad som förväntas av dig. Dessutom bör du vara noga med vad städfirman som flyttstädar kommer att ta hand om.

Se om det finns en städlista för flyttstädning som de jobbar med. Du kan undersöka om punkterna som du måste klara av finns med. Om något fattas är det bra att ta upp detta innan städningen går igång.

Städa själv eller anlita städfirma?

Det är den eviga frågan. Om du vill undvika problem till följd av att du inte flyttstädat eller att du gjort det på fel sätt är städfirman ditt bästa val. Du får betala för städningen. Men det är det ju värt med tanke på att du minimerar risken för att behöva städa igen eller betala för mer städning efteråt.