Vad kostar en städfirma

Vad kostar en städfirma?

Vad kostar en städfirma?

En städfirma kan erbjuda olika typer av städtjänster och priserna kan variera beroende på flera faktorer. Några av de faktorer som kan påverka kostnaden inkluderar storleken på det utrymme som ska städas, typen av städning som behövs (till exempel regelbunden städning eller flyttstädning), samt eventuella extra tjänster som önskas, som fönsterputsning eller mattvätt.

Priserna kan vanligtvis vara antingen timbaserade eller fastställda priser. Timbaserade priser innebär att du betalar per timme för städtjänsterna och kostnaden kan variera beroende på hur länge städningen tar. Fastställda priser innebär att du betalar en förutbestämd summa för en specifik typ av städning.

Det är vanligt att städfirmor erbjuder olika paket eller abonnemang för regelbunden städning, där priset kan vara lägre om du bokar städning regelbundet.

För att få en exakt prisuppgift är det bäst att kontakta olika städfirmor och be om en offert baserat på dina specifika behov och önskemål. Det kan också vara bra att jämföra priser och läsa recensioner för att hitta en pålitlig och prisvärd städfirma.

Ibland kan det vara skönt att anlita en städfirma. Vill du veta vad kostar städfirma? Kontakta oss. Andra gånger är det som så att man inte själv orkar ta tag i städningen och även då kan det vara på plats att anlita lite hjälp.

– En städfirma kan ha olika priser beroende på olika faktorer.
– Priset kan påverkas av faktorer som storlek på bostaden, typ av städning och frekvens av städning.
– Det är vanligt att städfirmor erbjuder olika paket eller tjänster med olika priser.
– Priset kan också variera beroende på var i landet städfirman är belägen.
– Det kan vara bra att jämföra priser och tjänster från olika städfirmor innan man väljer en.

Olika städningar kostar olika summor

När det gäller att anlita städfirma kan olika varianter av städning kosta mer eller mindre pengar. En flyttstädning är oftast betydligt dyrare än en vanlig veckostädning. I regel betalar man städfirman per timme men om det handlar om ett större arbete kan man också få en offert.

Genom offerten ser man precis vad allt kostar. Gäller det veckostäd kommer städfirman i regel ut och tittar på utrymmena innan de gör upp ett kostnadsförslag. Ibland kan de också provstäda till en lägre kostnad. I regel får man räkna med en kostnad på omkring 800 kronor för en vanlig veckostädning. Då ingår inte fönsterputsning.

Exempel på priser vid flyttstäning

Priserna nedan är en uppskattning, för exakt pris kan du kontakta oss så skickar vi dig en offert.

KVMPRISEfter RUT-avdrag
0-492500 Kr1250 Kr
50-593000 Kr1500 Kr
60-693400 Kr1700 Kr
70-793800 Kr1900 Kr
80-894200 Kr2100 Kr
90-994600 Kr2300 Kr
100-1095000 Kr2500 Kr
110-1195400 Kr2700 Kr
120-1295800 Kr2900 Kr
130-1396200 Kr3100 Kr
140-1496600 Kr3300 Kr
149 +Be om offert för flyttstädningBe om offert för flyttstädning

Vad avgör priset?

Det är flera saker som styr hur mycket städningen kommer att kosta. En städning som tar lång tid och som kräver mycket arbete kostar i regel mer än en städning där det bara tar någon timme att få allt klart. Ibland kan också saker som tillgång till dammsugare, åtgång av rengöringsmedel och liknande vara sådant som gör städningen dyrare. Måste städfirman åka långt för att ta sig till platsen kan restid och bränslekostnad också vara sådant som tillkommer.

Vad ingår i städningen?

Vad som ingår i städningen beror på vilken typ av städning man vill ha, samt på vilket bolag man anlitar. Kostnaden för städfirma skiljer sig mycket åt. Vi har bra priser som städfirma generellt. Vissa bolag tar ut dukar, mattor och liknande för att skaka och vädra dem under tiden de städar. Hos andra städfirmor får man ta hand om det på egen hand, eller betala extra för det.

Saker som fönsterputsning ingår i regel aldrig i en vanlig hemstädning. Däremot kan man beställa den tjänsten vid sidan av. En flyttstädning innehåller dock dammtorkning, dammsugning, rengöring av spis, städning av kyl samt frys och fönsterputsning. Dessutom brukar det också vara så att städfirman städar väggar, tak, ventiler och brunnar i dusch samt under badkar.

Viktigt att jämföra priserna

Ska du anlita en städfirma är det dock klokt att jämföra priserna. Vad kostar städfirma? Då vet du vad du betalar för och dessutom får du möjlighet att ta ställning till vilka tjänster du egentligen behöver. Det bästa är att be om en offert. Det kan också vara bra att få en provstädning, speciellt när det gäller veckostäd. Då kan du se hur firman städar och om du är nöjd med deras arbete.