Vad ska man kunna kräva av en städfirma

Vad ska man kunna kräva av en städfirma?

Vad ska man kunna kräva av en städfirma?

Idag är det mycket vanligt att behöva städhjälp. Tiden räcker inte till och livskvalitén påverkas av hur städat hemmet är. Men vad kan du kräva av en städfirma? Kan de städa lika bra som du hade gjort eller kanske bättre?

Svaret på dessa frågor ligger i vilken städfirma du väljer och hur er kommunikation ser ut. Det är viktigt att förstå att det alltid krävs justeringar med en ny städtjänst i hemmet. Men visst ska du kunna kräva att få den städning du betalar för. Så låt oss se på vad du egentligen betalar för…

En städfirma bör anpassa städningen

Det borde vara så självklart men är inte det. Städfirman du anlitar ska kunna anpassa städningen till ditt hem och dina önskemål. Det är klart att det kan kännas skönt att hitta ett paket där du får en lista med saker som ingår.

I grund och botten ska du med en vanlig städning få:

  • Rena golv
  • Rent kök
  • Rena toaletter och badrum

Det här kan ses som stommen. Utöver detta finns det en rad detaljer som kan vara mer eller mindre viktiga för dig. Vissa tycker att lampskärmar alltid ska torkas av. Andra menar att det räcker att göra detta någon gång i månaden.

Vissa blir sura om deras parfymer står på nya platser vid spegeln när städaren är klar i badrummet. Andra lägger inte ens märke till detta.

Vissa behöver hjälp med strykning av skjortor som en del av städtjänsten. Andra älskar att stryka själva och vill inte betala andra för att göra detta.

En städfirma bör anpassa städningen

Vanlig Städning

Vad behöver du?

Frågan du måste ställa dig för att veta vad du kan kräva av en städfirma är vad du behöver. När detta står klart för dig blir det ganska enkelt att få ett prisförslag från ett bra städbolag. Du talar om precis vad du har behov av och hur ofta.

Nu bör du få veta hur lång tid det tar för städfirman att genomföra städningen, och vad det kommer att kosta. Det här är informationen som du behöver för att avgöra om det kommer att vara värt det för dig att lägga ut städningen på en städfirma eller om du ska sköta det hela själv.

Börja med några försök

När du finner en städfirma som har rimliga priser och som tycks vara villiga att lyssna på dig är det dags att testa deras tjänst. Här är det viktigt att ta reda på om du kommer att få hjälpen av samma personer varje vecka.

Om det är samma städare som kommer vid varje städtillfälle blir det lättare att få saker och ting gjorda som du vill ha det. I början kan du vara med och visa hur du vill att handdukar ska placeras i ditt badrum och vad du anser är en proper städning av köket.

Efter några städtillfällen ska du uppleva att du inte behöver säga något. Städningen ska utföras i enlighet med dina instruktioner och dessutom bör det finnas flexibilitet. Det gör att du får städning som är i enlighet med nuvarande krav och då blir du nöjd.

Detta oavsett om du behöver vanlig hemstädning eller flyttstädning i Linköping, Malmö, Göteborg eller Stockholm!