Vanliga misstag vid flyttstädning

Vanliga misstag vid flyttstädning

Vanliga misstag vid flyttstädning

Vanliga misstag vid flyttstädning som man gör om man städar själv. När människor bestämmer sig för att städa sitt hus inför en flytt tenderar de att göra ett vanligt misstag. Det beror på att många inte inser hur omfattande flyttstädningen faktiskt är.

Låt oss nu ta en titt på några av de misstag som du verkligen vill undvika. Om du läser dessa kommer du att inse att det skulle vara bättre att lämna husstädningen för att flytta ut till ett städföretag.

Ställen man lätt missar vid städningen

Smuts bakom hällen. Smuts på baksidan av en spis och element. Hällens baksida och undersida förbises ofta vid rengöring. Eftersom det är en tung köksapparat måste den tas bort och rengöras i varje hörn. Om detta inte görs kan det leda till att demonteringsrengöringen inte godkänns.

Avloppsbrunnar och rörledningar förbises ofta

Smuts och hår samlas också i avloppsbrunnar och rörledningar. Precis som i köket finns det också rör och vattenlås under handfaten i badrummet. I badrummen är de dock ofta förbisedda och man märker inte att de är smutsiga.

Detta måste rengöras vid flyttstäd

Detta måste rengöras vid flyttstäd

För att ta bort smuts från rören måste de demonteras och göras åtkomliga på rätt sätt. Insidan och utsidan av locket. Torka insidan och utsidan av dörren. Ofta är det bara föremålen på hyllorna som rengörs och dörrarna förbises helt. Detta är ofta fallet. Men skåpdörrar ska torkas ordentligt på insidan och utsidan. Även överdelar och lister.

Noggranhet är A&O

Det är viktigt att vara noggrann och inte förbise någon del av skåpet. Elementen bakom det. Sätt en galge bakom elementet och se hur mycket damm som samlas. Papper och kort kan vara dolda. Rengöring bakom vägguttag och radiatorer förbises ofta. När du gör detta, se till att radiatorn inte är ansluten till uttaget.

Golvbrunnar viktiga

Många förbiser golvbrunnar. Ta på dig gummihandskar och ta bort allt från golvbrunnen. Använd inte kemikalier som fräter på plasten i golvbrunnen. Golvbrunnar är lämpliga att rengöra med maskiner som t.ex. en diskborste.

Fönster skall putsas och rengöras

Fullständig rengöring av fönster Fönster ska rengöras både invändigt och utvändigt. Kom ihåg att kontrollera fönsterkonstruktionen eftersom det kan finnas skruvar som kan lossas och komma åt. Även om du förbiser en aspekt har du slösat bort timmar om du ser den.

Tak och väggar

Vem ser efter taket? Naturligtvis den som inspekterar det. Det är viktigt att det är fritt från damm och smuts. Rätt typ av trasa ska användas och damm ska avlägsnas utan att lämna spår.

Väggrengöring

Att stänka mat på väggarna är ett vanligt misstag. Därför är det viktigt att torka av väggarna ordentligt så att rengöringen inte skapar nya fläckar. Använd inte starka rengöringsmedel som kan skada ytan.

Fördelar med att anlita städfirman Jourstäd Sverige: